torsdag 18 december 2014

Skägg #3: Tommy Tift




Tommy Tift är en kraftig hc-kille som lirade peppelipepp-hardcore i Sista Sekunden och numera gnider fram svår-punk med dunkla avsikter i Vånna Inget. Vad inte lika många vet är att han är en av Oi!-scenens viktigaste personligheter genom sin producentroll i Studio Motion (Vindicate This!, Oldfashioned Ideas, Negatives, Vindicate This! mm). Han är en lurig jävel.


Hur länge har du haft skägg, tycker du att det är punk?
 

Vet inte exakt hur länge. Men det hela började med polisonger i högstadiet. Typ 8an kanske (good pride!/red.).
 

Är det vanligare att punkare från småland har skägg tror du? Hur såg det ut när du var ungpunkare dvs strax efter bomberjacke/dj-perioden?
 

Har inte tänkt på det faktiskt. Skägg var inte så vanligt vad jag kan minnas. Men under den perioden så var det ju hänglås/vakt-skägg man ville ha.
 

Är det en ekonomisk fråga? Du är ju känd för att kunna koka soppa på en spik.
 

Svårt att dra en slutsats ur ett ekonomiskt perspektiv. Men det är ju en gigantiskt skillnad på stads och landsbygd. När jag var yngre hade ju alla vuxna (som kunde) mustasch. Det var bara så det var. Och alla de var/är arbetarklass. Någon överklass fanns inte där jag växte upp (oi!oi! in the woods!/red.).
 

Har du några förebilder gällande skäggen? Gamla sosseledare? Är det rent av Marx som spökar?
 

Min enskilt största förebild är Charlie i tv serien "Ensamma hemma". Han körde alltid 3-dagars stubb. Även Sam Elliot är en stor förebild. Både då stubb ala "roadhouse". Och mustasch ala "big lebowski".
 

Finns det några förhållningsregler för skägg i punksammanhang tycker du? Och undantag?
 

Tror inte det? Men nu är man ju för gammal för att ha koll på subkulturerna "premisser" (vad fan I ordföljden “tycker du” var det du inte fattade!? Våga pondus, våga konflikt, våga våldskonsekvens/red.).
 

Du är ju för jämställdhet, har alltid pushat för mer kvinnor i punken o creddat de som finns. Sen lägger du dig till med ett CIS-skägg. Utveckla!
 

Har dålig koll men kan inte även transpersoner som inte föds med skägg få det med hjälp av hormoner nu förtiden? (ja för det låter ju lika basic som att ligga på soffan och bara låta det slappväxa som random dude/red.)
 

Är det extra skäggtätt i Malmö eller är det som jag inbillar mig?
 

Tror det kan vara åldern. När man är i 20-års åldern så är det ju många som inte fått så mycket skägg. Och kanske rakar sig av den anledningen. Känns som det var mer okej med ett fjunigt skägg förr i tiden (finner inget samband alls mellan detta svar och frågan men ok jag älskar dig ändå/red.).
 

Vad tycker du om mustasch?
 

Stort fan. Önskar jag kunde köra Sam Elliot-mustasch.
 

Hur påverkade Juholt dig? Han hade ju mustasch? Kontrastera mot Sjöstedt som är mer vänster men kalrakad.
 

Juholt gav ju känsla av hopp tycker jag. Något annat än storstadspolitikerna vi sett i alla år. Han talade ju om ideologi och de stora skillnaderna. Det var en frisk fläkt. Sådan mustasch han har är precis sådan som alla vuxna män hade när jag växte upp. Så det gav en stabil känsla. Sjöstedt gillar jag också. Han är nog för ung för att bära en mustasch som en gammal arbetare men för gammal för att bära den som hiptster. Spelade in en Anti-Juholt låt med OldFi (nej nu jävlar, ok att ni är sossar men högerflygeln!? Fy!/red.) när drevet var som starkast. Hoppas på att spela in en hyllningslåt till honom med dem nästa gång. För ingen kan väl vara nöjd med det vi fick i stället?
 

Ny Rancid, Tims talibanskäggborta - kommer det höras?
 

Hehe dålig koll på Rancid nu för tiden  visste inte ens att han haft skägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar