onsdag 26 juni 2019

Recension: Death by horse - Reality hits hard LP/CDNy platta med Death by horse som det informerades om redan i förra recensionen... som nu varit ute ett tag men det går jävligt segt här på blögga. Sitter här med en CD men skiten säljs som LP med CD´n inkluderad av Pelle boy på Second class kids, trevligt koncept som verkar gälla generellt för labeln nu.

Vad har då hänt sen sist med detta band? Allt och ingenting skulle man kunna säga! Det är på sätt och vis samma blandning på stuket men jag tycker alltifrån produktion till sång och låtsnickrandet har spottat upp sig en aning. Inledningen "Narcissistic 170" (fyfan vad jobbigt att skriva!) är en rapp och bra historia, "Kill" är en bra och catchy pop-punk-dänga och "Cowtittysuckingfuckingmenstrationeatingfreaks" en smått sanslös låttitel om inte annat. Sen går det ner i ett lite mörkare och tyngre parti ett gäng låtar, för att sedan brytas av med ska-punken i "Little boy", känns smågott på nått vis (fast lite lökig text). Plattan avslutas med heavy shit i form av "White christmas" och "The Flood" (som är jäkligt bra faktiskt).

Måste säga att Death by horse:s tvära kast mellan mörkt som fan och lite lättsammare, såväl musikalsikt som textmässigt, växer på mig. Detta är en juste platta och jag hoppas på ett Malmödatum snart så man får uppleva den beryktade liveshowen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar