torsdag 7 september 2017

Intervju - Bomber




Bomber är ett nytt cis-rockband baserat i Malmö med rötter i såväl Halland som Småland och den där staden HIF kommer ifrån. Tufft så det smäller om det!


Jag måste bara säga: vilket jävla bra bandnamn Bomber är! Varför heter inte alla band det redan? Hur fan tänkte ni!?


- Hur vi tänkte? Alltså som den otroliga kraftkvadrat och rockens sköra fåglar som vi i Bomber utgör så föll sig namnet ganska naturligt. Och kanske lite för att vi satt och ritade en tuff klotbomb i bombarjacka...



Jaha scenen vafan är det egentligen? Jag har tydligen "varit en del av" den i typ tjugo år men fattar fortfarande inte vad det är.... lirar ni oi eller?


- Scenen är, för att vara lite allvarlig, den samlade summan av publik, gigarrangörer, artister, plattvändare, fanzinemakare etc. etc. Den är alltså inte de som bara sitter hemma och berättar om hur det var förr på nätforum (Man adderar alltså en massa kvalitativt olika saker och får genom det en annan ny sak? En sorts mervärdesproduktion? Och jag bidrar till den? FYFAN!/red.). Scenen är organisk och föränderlig, tja, rent av förunderlig.
- Om vi lirar Oi! är en smaksak det. Men visst Oi!en finns där som en snitslad bana i punkskogen (jag hatar naturen/red.).



Berätta om er skapande process, blir det mycket "pissa med kuken"?



- Det är en ganska enkel process, oftast kommer en av oss med en ram till ett gnistrande mästerverk, sen genom en explosion när vi alla fyra möts så finslipas det till fulländning med text och dans (hade gärna hört mer ingående om "explosionen när ni alla fyra möts".../red). När allt är klart så kollar vi av låten mot en checklista som vi har, - låter det som Jamiroquai? Om nej, så har vi en ny låt till vår sångskatt.
   Ett problem som vi har är dock att ingen av oss riktigt vet hur Jamiroquai låter. Men vårt oförblommade hat låter sig inte hindras av det!



Är det sant att ni är tre basister i bandet? Blir det mycket basistskämt bakom ryggen när någon av er går på toa?



- FYRA basister! Simon blev tvungen att spela sig igenom hela Clashs diskografi på bas som audition för att få vara med i bandet. Men, men skämt åsido, vi snackar mest skit om Jamiroquai, ständigt bakom ryggen på den där basmisshandlaren (slappindabas?/red).



Ni ska ju lira på nästa BSC - utgår från att ni kommer blow the roof of. Peppade?



- Vi kommer att lyfta taket! Sjuukt taggade på gigget! Men det är ju premiärspelning för oss så lite nervöst är det allt (erkänn aldrig svaghet!/red). Ingen har ju hört oss så vi möter ju lite olika horisonter, vi vet ju inte vad folk förväntar sig, hur tror folk att Bomber låter? 



Terrorister - ska vi bomba dom eller ska vi bygga mer fritidsgårdar i förorterna runt om i Europe awake?



- Tror att det allra största problemet med extremism och terrorism är avsaknaden av gitarrbaserad musik (nu skriver ni extremism som om det vore något negativt. Röstar alla i bandet på Folkpartiet?!/red.). Byter man ut pratsång till klassiskt riffande så skulle mycket vara vunnet. Ett alternativ är också att bygga fritidsgårdar för att sen bomba dom, "build and bomb" lite som näringslivets "sell and lease back"... Skämt åsido No Future!



Gillar ni stora bomber?



- Du vet, ett hem utan vapen är bara ett hus, ett spjut utan spets är bara en pinne (jag fattar, ni gillar stora bomber, små uppnosiga bomber osv... så länge det är bomber!/red.).



Blir det något skivsläpp snart? Här har ni så att säga chansen att droppa bomben.



- Vi tänkte försöka smita in i studio någon gång i september och klistra en eller två furiösa dängor. Tanken är väl att försöka få ut dem på youtube eller något så snabbt som möjligt. Skulle någon bli peppad på de låtarna och mer så är vi nog beredda. Klart det hade varit roligt att släppa grejor fysiskt, men vi kanske ska se om vi är något för massorna först (Satsa på Lord of the rings-box direkt (OBS REFERENSHUMOR FÖR DE SOM VARIT FETT ÄKTA LÄNGE) /red.).



Vad handlar er pride om rent generellt skulle ni säga?



- Bomber och rock! Att rakryggade gå mellan hem, arbete och replokal. 



Vad tycker ni om samhället?



- Vissa delar av samhället tycker vi mycket om, andra delar är en aldrig sinande källa av inspiration (ok själv hatar jag cheferna, facket, staten, media, internet, tramset, cykelidioterna, fegisarna, nassarna, alla partier, de löjliga lagarna, de som inte följer de få vettiga lagarna, de som stiftar lagarna, metal, IF metall, alla trender efter 1999, nästan allt efter 1999, egentligen allt efter 1989, Everton, Manchester United och Mods/red.). Vissa säger att ett samhälle är summan av våra val och vissa väljer att lyssna på musik som inte är gitarrbaserad rock. Det är för jävligt! Folk kommer alltid välja en enkel lögn före en komplicerad sanning. Att vissa väljer bort Jamiroquai är dock gott.



Gillar ni SKINHEADZ?



- Martin, lille vän, var inte orolig. Vi gillar dig oavsett vilken längd på håret du har (jag har skägg/red.).


När ni inte står, gravallvarliga i en ring i replokalen, med bomberjackor på och bara fucking BLASTAR ut era anthems, utan kommer hem och varvat ner lite...vad lyssnar ni på då?

- Inte Jamiroquai i alla fall! - Trodde du att vi går hem och lyssnar på Jamiroquai? Var i helvete har du fått något sånt ifrån?! Nu blir vi upprörda här!

Jag älskar er


- Vi älskar dig! ❤️❤️❤️
Och vi hatar Jamiroquai! (var det han med cowboyhatten eller? /red). 

x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar