måndag 20 augusti 2018

Skägg #7: Turbo



Tjejerna brukar säga Andreas, vissa menar att han rent av heter Andreas Jonasson. Själv tycker jag det där är rent jävla rövsnack - Turbo har alltid varit Turbo. Möjligtvis bara T som Francke säger ibland. Vilken Francke undrar nån? Ska ni väl för fan veta säger jag! Skit samma, skit i allt, här kommer intervjun iaf. Skägganalysen fortsätter...


Hur länge har du rockat skägg nu? Du brukade ju vara jävligt clean cut och har många gånger liknats vid exempelvis Elvis?



”Några år”, vilket såklart är ett diffust begrepp när man börjar komma till åren... Det är ju bara ”några år sen” Käftsmäll la ner liksom! (Jävligt sant, det är lustigt som fan hur 1996-2003 varade i typ tre decennier medan de efterföljande 15 åren gick på två runk och en babbetallrik och sen satt man där tunnhårig och bara stirrade ut i natten/red.).


Varifrån kom inspirationen?



Tror det mer var en kombination av lathet för att sköta sitt yttre och att man blev ilurad att ”det är snyggt med skägg på dig”, sånt går man ju lätt på när man börjar komma till åren... (mm, det fanns faktiskt folk som tyckte jag var ”fin” i så kallad Johan Rheborg-frilla med för ett par år sen... inga likheter i övrigt!).


Du har ju ett visst westernintresse, kan du berätta lite om det och relatera till skäggets roll i detta sammanhang?



Jo jag har ett stort intresse för ”old west” epoken, åren 1865-90. Fram till typ 1880-talet var det rätt skäggigt, sen blev mustaschen mer en grej (du kör spirit of (18)69 alltså!/red.). Det går ju i vågor va.


Hur fan går det med rocken egentligen? 



Ja hur går det med rocken? Kidsen vill inte spela gitarr och Gibson kursar, rockmusik anses väl lika mossigt som farsans rullband med Trio med Bumba var. Men vad fan vet jag? (tror du har helt rätt - det är man-bum o blipp blopp i Pildammsparken som gäller vad jag förstår, med eller utan skägg vad det verkar/red.).


Du spelar ju hockey med och där är ju slutspelsskägg vanligt ...



Ja jo... Men vissa lag förbjuds att skaffa slutspelsskägg, ur led är tiden.


Varför tror det är så möe skägg ute i samhället these days? Har det något med alla nedskärningar och skit att göra eller är det en reaktion mot att man inte får säga jävla fittsverige längre? Är det nån slags svar på normkritiken, liksom ba - "jaja, snacka ni på era små hens; här sitter jag i godan ro med mitt skägg".


Kan vara normkritiskt, fan vet jag om sånt? Annars är det väl som om man tog med godis till dagis, alla måste få smaka. Alla måste få skaffa skägg... Funkar ju sådär för många! (Stark jämförelse!!!/red.).


Har du skägg på kuken med? Många rakar ju där istället (jag tycker det verkar helt bäng). 


Ingen har väl ändå hår PÅ kuken? Inte ens Chewbacca. (Undvikande svar, tolkar det som att du är ”skinhead on the balls!” - helt ok, du har ju alltid varit bättre på brudar än mig så där har du nog hittat formeln bwoi!/red.).


Lyssnar du ofta på Rancid när du kör runt i din bil överallt eller vad är det som spinns? Tror det finns något samband mellan Tims talibanskägg och att Larsa blev skinka?



Det blir mest kontry. Rancid dyker oftast upp när solen tittar fram och våren nalkas, staden vaknar och i kylen står en kasse öl...
Vad kom först, hönan eller ägget? Lasse eller Tim? Men där finns såklart ett samband och en motreaktion på deras liv/deras val.
(Big ups and da deepest respect die-a-rectly from the streets för antalet insprängda Bulldegsreferenser i ett och samma svar/red.).


Tillbaka till skägget. När du går upp på morgonen, trött och sleten och med små, små vattenpärlor droppandes från skägget efter en klassiskt manlig ansiktdusch, händer det då att du stirrar in i din spegelbild och tänker ”var det så här det skulle bli? Är det här allt?” , för att sedan ruska av dig och sätta dig i bilen iväg till ditt själsdödande jobb och resten av sophögen där ute som vi kallar SAMHÄLLET?



Alltför ofta... ”Life is hard, it’s harder if you’re stupid” som John Wayne sa. Man känner ju igen sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar