onsdag 11 mars 2015

Recension: Hyrda Knektar - Höstrebell 7"



Första fysiska släppet med Herberthypen Hyrda Knektar, en klassisk singel (Titel-a-sida och två b-sidespår) släppt på Noise of sweden. Får börja med att be skivbolagsdirektör Ted Dawidsson om ursäkt att detta dröjt – men det har varit ett jävla ståhej här på blöggaredax. Hursomhaver.

 

A-sidan är en pärla. Första versen är klocka om loi!fe efter trettio – Varm och kallblinkningen gör att det rycker rejält i nostalgi-alko-romantiknerven. Låten har bra driv och jag gillar melodin. Refrängen får dock dravelvarning, liksom vafan är en ”höstrebell utan gloria”…? Konkretion tack!

 

B1 (”Asfaltsblomma”) är inget vidare. Trall-oi! i stil med Antipatis jobbigare stunder och jag försöker febrilt tänka ”Stockholms negrer, Stockholms negrer!”…men så låter det ju inte mer än kanske bitvis. Texten har dock sina poänger om att härda ut, knega på, hata svinen osv. Avslutande ”Det börjar bli sent” rycker upp det hela igen och sammanfattningsvis sitter man med känslan av att detta var en go plate. Dock två varningens fingrar; kanske inte alla textteman måste dras genom hey-vi-är-lite-gamla-och-trötta-filtret? Är det relevant att påpeka i var låt? Och ja, Gyllene Tider orgel ÄR pride men få inte Dims rebellionfullängdarsjukan och bjussa på hela_jävla_tiden med den. Sprinkla pöjkar, sprinkla!

 

Totalt sett en bagatell, men en trevlig bagatell. Ser framemot en genomarbetad och varierad fullängdare.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar