torsdag 13 november 2014

Intervju - Saturday's Heroes



Saturday's heroes dök upp typ 2008. Beväpnade med harringtonjackor och Dropkick Murphy'stischor så skämde de bort oss med spelglädje, Bruiserscovers och bitvis bedårande ungdomlig gatpunk. Sen dess har det rullat på med skivkontrakt och turnerande. Jag ryckte sångaren/gitarristen Alex försiktigt, försiktigt i mustaschen för att kolla vad fan de håller på med egentligen.



Gör ni ny skiva nu eller?

Det stämmer! Vi provade att spela in live i början av året, det var så roligt att det resulterade i ett överdrivet antal låtar. Så vi lyckades styra ett kontrakt med Gaphals och går in i studion nu i början av november.


Ångrar ni att ni va med på Chaos in Sweden? Ni fick lite oi!stämpel ju och sen när ni inte lät så mer började vissa böla. Kommentar?

 Absolut inte, det var ju den första samlingsplattan vi var med på och med så många bra band. Folk som bölar över att man inte låter på ett visst sätt har en tendens att vara ganska trångsynta, så de klarar man sig utan. Väldigt många som hörde oss första gången via den hänger kvar än idag, så det känns jävla bra faktiskt.

Hur är Bandworm som bolag? De verkar proffsiga men släpper mycket skitmusik nu tycker jag. Håller de tider osv?

Bandworm är sjukt proffsiga, både när det gäller tider och kontakt med banden. Men med tanke på att det släpps så mycket så känns det lite som att bara skicka iväg låtarna till ett tryckeri, den personliga touchen försvinner.

Er musik verkar ständigt utvecklas och nån sa ni gillar Bruce Springsteen. Känner ni att ni har mognat som band?

Det gör den nog faktiskt, det låter mer och mer "eget" för varje gång en ny låt görs. När vi började bandet så var trummisen 16 år gammal och den äldsta av oss 19. Nu är vi lite äldre och massvis av saker har hänt under åren vilket har bidragit till mer erfarenheter och därigenom bättre texter. Själva musiken har även den utvecklats nästan lika mycket med tanke på våran varierande musiksmak. Det finns nog en del Springsteen över vissa saker ja, det kan ligga något i det.

Hur gamla är ni?

Alex är 23, Niklas är 23, Mikael är 21 och Marcus är 24.
 
 Hur var er uppväxt? Tidiga musikaliska upplevelser?

Det var en klassisk småstadsuppväxt, tack och lov så snöade vi tidigt in på musik. I början lyssnade väl alla på olika sorters musik, men det var på det nördiga planet. Vissa av oss lyssnade på punk redan i tidig ålder, vissa lyssnade på metal eller glamrock. Men Dropkick Murphys var det som förenade oss och öppnade nya dörrar.

Vad tycker ni om Sverige 2014? Politik, kultur osv

Valet var väl både sött och salt, det tror jag hela bandet tycker. Vi kan dock vara överens om att det är skönt med ett regeringsskifte! När det gäller kultur och sådant så är det kul att se att punkscenen börjar bli starkare tack vare att det finns så jädra mycket bra band.

Vad gillar ni för band annars? Känner ni särskild samhörighet med några andra band, nån s k "scen" osv? 

De flesta av oss är ganska insnöade på band som Bad Religion, Descendents, NOFX, Against Me!, Rancid (YEAH!!/red.) och allt annat som kommer få ögona att blöda hos de bölande människorna. Men det är bara toppen av isberget, det kryllar av The Clash, AC/DC och annat kul i våra musiksmaker.
När det gäller samhörighet så känner vi oss hemma med band som till exempel Bombshell Rocks, våran musik går lite hand i hand. The Sensitives är ett band från Falun som vi också går väldigt bra ihop med, deras aggressiva turnérande i Europa inspirerar oss. Även band som Twopointeight och Stilett tror jag vi skulle kunna kombineras med ganska bra.
Sen känner vi givetvis en samhörighet med Subwaste, Gatans Lag, er (Vindicate This!), The Clichés och andra härliga band som sprider grym musik på öldränkta kvällar.

 Hur ser framtidsplanerna ut med bandet ? Man får intrycket att ni är mycket ambitiösa om uttrycket tillåts?

Det tillåts absolut! Tänker inte hymla med att vi är ganska ambitiösa. Planerna är att spela in albumet nu, sedan medans vi väntar på släppet så ska vi försöka boka längre turnéer och så mycket ströspelningar som möjligt. Planen är att vi ska få sova i skåpbilen och åka runt i världen mer än vad vi är hemma. Det är såpass kul att spela musik att vi tänkte göra det hela tiden.
 
Hur reagerade ni på att Babs startat upp Burning heart igen?

Skitroligt! Vi pratade om det senast vi repade, det känns som att streetpunken (eller vad man ska kalla den) är på väg in i en ny våg. Burning Heart är ett så välkänt namn därute och det känns bra att en gammal svensk diamant får titta fram igen. Tror det kan leda till mycket roligheter i framtiden.

Final words?

Kul att du sätter igång med ett zine, det behövs fler! Till de som läser säger vi: gå på spelningar, stöd banden, ha roligt och försök att inte vara så trångsynta med banden som inte håller sig inom vissa ramar. Livet blir mycket roligare då! Tack för oss.

http://saturdays-heroes.com/
http://youtube.com/saturdaysheroes
http://twitter.com/saturdaysheroes
http://myspace.com/saturdaysheroesswe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar